kucharka była wstawiona

Konrad Matysiak

słodkie ciastko
skruszyło nadzieje


na podłodze


spoczywał mały pączuszek
z zamiarem poruszenia
ciężkich powiek

 

matki Anieli

 

pulchnej babki
zalanej czekoladą


 

Konrad Matysiak
Konrad Matysiak
Wiersz · 5 grudnia 2011
anonim