Literatura

Miłość to, kiedy... (wiersz)

Wiśnia

"Z prawdziwą miłością jest tak jak z duchami. Wszyscy o nich mówią ale nikt ich nie widział" - ....

 "Miłość to, kiedy dwoje ludzi

odnajduje siebie pośród innych,

Rozpoznaje czyjeś serce Po świecącym

blasku serca.

 

Na początku każdego spotkania

rumieniec pokrywa ich twarz

I to jest najlepszy bohater uczuć,

którego się nie da oszukać.

 

Miłość to, kiedy dwoje ludzi portafi

myśleć tak samo i mówić o rzeczach

innych niż zawsze. A tak samo istotnych.

Czasem wystarczy tylko spojrzenie

i goją się najgorsze rany.

 

Bo to najlepsze lekarstwo jakiego

nie można kupić w aptece.

 

Miłość to, kiedy dwoje ludzi

nie może żyć bez siebie

A każda minuta rozłąki

Wydaje się trwać wiecznie

Można rozumieć się bez słów

Pocałunkiem witać się i pragnąć

ciepła tak długo póki

nie zgaśnie piec.

 

Miłość to, kiedy dwoje ludzi

z radością wita nowy dzień

Bo ma go,

z kim spędzić

nie zna uczucia zazdrośći nawet,

jeśli wystawiona jest na próbę.

Trzymając sie za rękę

Można czuć sie bezpiecznym razem wciąż."


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 7 grudnia 2011 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca