to było tak niedawno
dwa wiersze temu
może trzy zmarszczki wstecz
tamto trwało dopiero co
przed ostatnim złamaniem serca
i obojczyka
a jeszcze trzecie zdarzyło się
w chwilę po spadnięciu łzy
opłakującej przedśmiertny taniec jesiennego liścia
zaiste?...