Jest mi zostało przypisane
przez serdeczny palec boży
jak temu bloku balkon
z zastygłym polem niedowidzenia
Jest mi wisi z razem z Wawelem
w tym śmierdzącym
zabytkowym świetle
czwartej po południu
Jest mi nie tyle dobrze
Ile źle
Ile obojętnie
[na zewnątrz rośnie PKB
powoli zachodzi słońce]