*** los czasem / plącze mi się / pod nogami

Wiesław Janusz Mikulski

WIESŁAW JANUSZ MIKULSKI
(ur.1959)


z cyklu „Słowa i cisza”


*
* *

los czasem
plącze mi się
pod nogami

biegnie czas
spływają dni
między gwiazdami

tyle było słów
wyschły do rdzy
na szrocie lat

idę wśród snu
z bliznami dni
w Twój Boski świat …
 

Wiesław Janusz Mikulski
Wiesław Janusz Mikulski
Wiersz · 11 grudnia 2011
anonim
  • Tomasz Smogór
    Po co tak drobić na wersyfikacji, niemalże szkolne.

    · Zgłoś · 12 lat
  • Ir
    Mam alergię na "krawatowe" zapisy.
    Własciwie z tego co napisałeś można msz wybrać tylko :
    "tyle było słów
    wyschły do rdzy
    na szrocie lat"
    A "Twój Boski świat" z wielokropkami to już mizeria dokładna.

    · Zgłoś · 12 lat
  • guccilittlepiggy
    nie będę już czepiał się zapisu, bo każdy zapis można wybaczyć, a raz obrane stylistyki bywają nieuleczalne, i tyle. gdybym jeszcze za to machnięcie ręką dostał coś w zamian.

    · Zgłoś · 12 lat