na świńskich ryjach porozbijane głowy
zabrakło czystej ziemi
byle gdzie zanika
w kącikach ust zapomniana kruszeje
podejrzewam że krew mentalności
mamrocząca
gnojku poza szeregiem życie się kończy
realizujesz albo wypadasz
o innym prawie nikt nie mówił
krew mentalności, nadto mamrocząca, jest wystarczająco, hmm, wymyślna, a już w zestawieniu z czystą ziemią wywołuje pytanie: ale o co cho...? zwłaszcza, że konstrukcja wypowiedzi sugeruje jakieś wynikanie.