po papierowej skórze
mojego dziecięcego pokoju
włochata tarantula
legiony robaków
prowadzi w szalonym tańcu
z otwartych ust
szafy
wylatują strzygi
i nietoperze
pomiędzy suchymi
żebrami
kaloryfera
wiją się węże
i zimnym lękiem wieje…
od otwartej rany okna
ta włochata tarantula, bo słabo kumam,
a kiedyś kobiety nie goliły nóg, co jest również bueee.