z papierosem

Evit-ka

 popiół z papierosa urojeń spada
do urny pamięci
w postaci kilku linijek
tekstu w roli obrony
przed swoim/ cudzym lękiem

 

posunięcie do przodu
o jeszcze jedną literę
kolejną sylabę
następne słowo
dojście do strefy/ strofy bezpieczeństwa

 

jeszcze tylko kwadrans
nad popielniczką fantazji
moich/ twoich
a będzie szansa na wstęp do poematu
albo przynajmniej na udany wieczór

 

Oceń ten tekst
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 22 grudnia 2011
anonim