FORMACJA REAKTYWNA

Jakint

bezbronność przyciąga
dlatego małe koty topi się po porannej mszy żeby mieć zadatek
na przyszłe odpuszczenie grzechów
piąty poziom - zombie zwykle zaskakuje mnie w ogrodzie przy fontannie
chipsach i umorusanym biurku z dykty nie do przełknięcia

 

węzły chłonne to tylko zauroczenie
kiepskimi filmami w których bohaterowie noszą gogle z pleksy
plakat nad łóżkiem przedstawia norweskiego wojownika ninja
każdej nocy podgląda moje sny

gdy śpię twarzą do poduszki

 

krzywa przegroda nosowa
nareszcie poddana zostanie korekcie

Jakint
Jakint
Wiersz · 2 stycznia 2012
anonim
  • Tomasz Smogór
    W trzech pierwszych wersach ciekawą myśl uchwyciłeś.

    Dalej ciągniesz historię trochę poezją, a trochę prozą. Słowa łączące to pewnie: dykta, węzły chłonne, przegroda nosowa, korekta.

    Nie mam uwag.

    · Zgłoś · 12 lat
  • Justyna D. Barańska
    A mnie to się tak pomyślało przy tym tekście, że jak z człowiekiem coś nie tak, chory jest albo ma jakieś defekty, to zaraz pcha się w popkulturę - gry, filmy, plakaty, ale wszystko jest przecież usprawiedliwione, odpracowane za wczasu.

    · Zgłoś · 12 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    że mogę wszystko tak jak z poprzedniego wiersza, choć za to mam pięścią w nos, ale po grzechu?

    · Zgłoś · 12 lat
  • afronautix
    bardzo lubię TAKIE

    · Zgłoś · 12 lat