"dobrze gdyby..."

Evit-ka

 jeszcze zapisać
napisać – utrwalić
ocalić przed zagładą

 

widmo infantylnych fiołków
z zakurzonego nieco obrazka
pierwszej – ostatniej – randki

 

melodię ptaszkowych treli
albo fugi Bacha
w zasadzie wszystko jedno – byle pięknie

 

i dzień pachnący
CHANEL 5 od Coco
a nie podróbką

 

że nic prostszego
że środki są
że wnet technicznie doskonałe?

 

no i że to i tak psu na budę
bo w subiektywnej pamięci wszystko
brzmi, wygląda i pachnie zupełnie inaczej

 

Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 3 stycznia 2012
anonim