tak ogólnie to:
bez emocji nie da się zrobić
(nawet albo aż) zwyczajnej drewnianej skrzynki –
tu miłość: do drewna
do stolarskiego fachu
do mowy struga
powiadają też że:
jeśli nie ma paliwa fantazji
nie będzie lotu myśli –
ku podwieszonym wierszom
rymowanym mostom
na linach wiedzy i wiary
i jeszcze jedno:
za konstrukcją bomby atomowej
też pewnie stały uczucia –
męsko –damskie
damsko – damskie
męsko – męskie?