PRAWDZIWKI

Jakint

prawdziwy bóg powinien mieć jedno oko
w nim: tęczówkę w kolorze chałwy i prawdę
zdziwione pastelowe brwi o smaku sojowego sosu

gdyby w razie czego okazało się że święty obrazek

jest tylko falsyfikatem z drukarki epson
stojącej w korytarzu wysokiego biurowca

 

prawdziwa bogini powinna mieć spojrzenie

Oceń ten tekst
Jakint
Jakint
Wiersz · 15 stycznia 2012
anonim
  • Tomasz Smogór
    Jak prawdziwki po deszczu:)

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • Justyna D. Barańska
    Zacnie wyszło, mości Jakincie, chciałabym powiedzieć trochę dobitniej, ale to poza Wywrotą będę sobie wzmacniać :P Kojarzy mi się z gejszami, ale i... z pawiami. Tak to już jest panowie, żeby was zgubić potrzebny jeden detal, żeby kobietę to trochę więcej tych detali urokliwych musi się zjawić.

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • Jakint
    Dzieki Verlaine.

    Smagana - nie reklamuje zadnej z wymienionych. Uzywam raczej jako rekwizytow. Sam mam drukarke zupelnie innej firmy ale nie wydaje mi sie, azeby bylo to w jakis sposob istotne.
    Nie mam trzeciego oka. Nie znam sie na poezji, po prostu ja lubie. Ciesze sie natomiast ze w jakis tam sposob trafiam w niektore gusta. Pozdrawiam i proponuje zwracac sie do mnie po imieniu :)

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Epson, czy HP z tej reklamy pod tekstem, bo już nie wiem, co Pan reklamuje, ale weszłam, żeby napisać, że bardzo czekam na Pana kolejne utwory.
    Chyba Pan ma rzeczywiście to trzecie ok, specjalnie do poezji, tylko żeby Pana nie zmyliło, bo przy obecnej jakości wydruku, to ciężko odróżnić, czy aby nie falsyfikat.

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    wyśmienite.

    · Zgłoś · 12 lat temu