mam coraz cieplejsze nogi
w obcej pościeli
to znak że lepiej się żyje
kiedy we mnie umierasz
wszystkie punkty mojej skóry
o twoim imieniu
padają na tuberkulozę
zabrakłeś im
na ostatnią chwilę
[za oknem dym z huty
łączy się ze wschodem słońca]
Gdyby jednak zastąpić "padają" na "zapadają" bądź też "cierpią". Ewentualnie "umierają" albo jeszcze lepiej "schodzą", jeśli ma być zachowany kolokwialny ton wypowiedzi.
Poza tym solidna puenta.
Podoba.
i jeszcze to:
"kiedy we mnie umierasz
wszystkie punkty mojej skóry
o twoim imieniu"
w takim właśnie oderwaniu od reszty