POETA GUBI KLUCZE

Jakint

 

stwardnienie rozsiane po zakamarkach tego domu

wymaga kuracji. neurony odpoczywają. w obecnej fazie

widzenia odbywać się mogą tylko przez Judasza.

śniadania, obiady, kolacje. wszelkie posiłki docierają ale ciężko nad nimi zapanować.

stygną. wyraz twarzy skrzywionej na ich widok, przekazuje informację zwrotną:

czas gdy niebo dotyka ziemi, to czas monotonii.

czas gdy ziemia dotyka czoła, to czas przemian.

litrowy słoik wypełniony suszonymi muchami

stoi na odpowiednim miejscu, zgodnie z zasadami feng shui.

 

Ich oderwane skrzydła kwaterują w opakowaniu z kolendrą.

 

Jakint
Jakint
Wiersz · 18 stycznia 2012
anonim