Literatura

"zadośćuczynienie" (wiersz)

Evit-ka

 - Ś.P. Markowi Kellerowi –ornitologowi i
Ś.P. Zbigniewowi Wegehauptowi – muzykowi jazzowemu -

 

najskromniejsi z nas
odchodzą drogą mleczną –
między gwiazdy i planety
w nagłą wieczność

 

od nas lepsi
odlatują wraz z ptakami
by przytrzymać dobre moce
nad chmurami

 

najzdolniejsi się wspinają
granią nut
z kontrabasu dobywając
brzmienia cud

 

zwykle cisi
zauważą sójkę w lesie
i że właśnie dzięciołowi...
stukać chce się

 

dal wybiorą...
bez przesądów – trzynastego
w taki piątek co nie pojmie
jak? dlaczego?


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 19 stycznia 2012 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca