"dziwna broszka"

Evit-ka

to klejnot prywatny
z tajemnicą
kamienia i owocu granatu

 

w kolorze starego wina
i przeczuć bez przymiotników
przesadnie ostrożnie śmiałych

 

o zapachu dekoltu sprzed lat
fantastycznie urojonym
korzennie mocnym

 

Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 26 stycznia 2012
anonim