Wiersz poetą

wystarczy janek

Jestem wierszem dla Ciebie

I muszę wyznać –

Głupio mi w tej papierowej…

Literalności.

 

Znieważam i rozgniatam,

marnuję - niewinność kartek.

Ledwo tknięte piórem,

spadają w otchłań kubła.

 

Zostawię Ci trochę miejsca,

na to, co tylko zechcesz.

Sama biegle mną władasz.

O tu:

 

 

 

 

 

 

 

Bo nie wiem czy lepiej Ci w kwiatach,

czy w kościsto – szarym popiele,

choć chciałbym.

 

Jedno drugiemu bliskie.

Kwiaty na grób,

popiół na – wóz.

 

Może nim się rozsypię…

Podkwiecę wierzchem -

Będę lepszym wierszem.

Oceń ten tekst
wystarczy janek
wystarczy janek
Wiersz · 1 lutego 2012
anonim
  • Dominika Ciechanowicz
    eee, jakoś nic tu nie mogę znaleźć oryginalnego

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • wystarczy janek
    to te wszystkie reklamy i układ strony, jak wiersz się podoba, to przewijałbym co raz więcej, licząc na kontynuację ;] a jeśli to jego wada, niestety, nie ma ideałów. generalnie polecam papier ;D

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    A czemu "O Tu" takie wielkie, że przewijać trzeba?
    -------------------- Wyobraźnia mi poszła.....

    · Zgłoś · 12 lat temu