Nasza młodość zawsze wieczna,
gdy o sobie pamiętamy,
kiedy nasze wspólne chwile
przy kolacjach wspominamy.
Czasem łzy też w oczach mamy
i mówimy – to nie wróci!
Nikt nam tego już nie zwróci.
Teraz, gdy jesteśmy starzy,
wieczna młodość nam się marzy,
lecz jesteśmy tylko ludźmi
tamte chwile to historia,
każdy kiedyś świat opuści,
i wypowie – to nie wróci!
lubię pisać wiersze rymowane.