Czas przemija
i ludzie przemijają,
na wieść o śmierci tylu ludzi,
usta ze smutku drgają.
Ta polska elita!
Ten polski kwiat!
Przecież mogli żyć jeszcze parę dobrych lat.
Jeden moment, jedna chwila.
Czy jest już tylko jedna wersja historii Katynia?
"Jest tylko jedna historia Katynia"
Tytuł mi się podoba, ten tren jako kontynuacja tragicznych wydarzeń, tylko tak bez pomysłu podane, a cały tekst jest trochę jak posklejane tytuły z gazet.
Powinieneś jeszcze nad tym wierszem popracować, przemyśleć na spokojnie.
Nie koncentruj się na rymach, bo nie są najważniejsze, zwłaszcza w tak trudnym temacie.
Musisz myśleć poza szablonem.
ech...