Trzydziesta siódma minuta

Anna Jakubczak vel RattyAdalan

metafora wagi piórkowej
uderza wprost
jesiennym upadłym liściem

 

patos zbiera zęby

z udawaną dumą podciąga
wypełnione strachem spodenki

 

runda ostateczna

 

cios poniżej pasa

atrament uwypukla zażartość
stopy przylepiają się do ringu

 

zwierzęce krzyki z widowni

 

gra wstępna zakończona

czas przejść do ataku
odliczanie

 

patetyczność wbita w ziemię

Anna Jakubczak vel RattyAdalan
Anna Jakubczak vel RattyAdalan
Wiersz · 8 lutego 2012
anonim
  • Tomasz Smogór
    A wiesz że jest nawet taki poeta nawiązujący do boksu? Krzysztof Szeremeta się nazywa.

    U Ciebie jest to oczywiście dużo prostsze. Myślę że warto jeszcze nad tym tekstem posiedzieć. Pochować niektóre słowa np. ,,upadłym'',,patos'', ,,patetyczność''... a zostawić to, co najważniejsze. Może nawet spróbować rozpisać od nowa. Bo metafora ciekawa.

    · Zgłoś · 12 lat
  • guccilittlepiggy
    będę kolokwialny i niemerytoryczny
    ale to:

    "patos zbiera zęby
    z udawaną dumą podciąga
    wypełnione strachem spodenki"

    jest zajebiste :)

    · Zgłoś · 12 lat