scedowanie sumienia na...
i oddanie rozumu do...
akceptacja głupoty w imię...
niedostrzeganie przemocy wobec...
asekuracja względem...
przemilczanie dla dobra...?
krótkowzroczność wpisana w...
rozsądek sterowany przez...
przymykanie oczu z powodu...
ignorowanie odbicia w lustrze bo...
udawanie że...
się nie udaje?