W odpowiedzi na "Kreskę"

nieprzezroczysta


Bliska, ale
Nie na wyciągnięcie ręki
Wyrazista, lecz
nie możesz zamknąć jej w kolorach
Jeszcze wczoraj bała się ołówka
Dziś drży
słysząc bardziej zamaszyste słowo
- Kreska
może oczy ma prawdziwe
może czasem widzisz w nich kawałek nieba
Jednak nigdy nie wierz w Słońce,
które wschodzi...przed północą
Kilka minut... i go nie ma
- Kreska
Szkicowana Twoją ręką
ma już każdy detal
pieprzyk i czerwone usta
kiedy spotka się z rzeczywistością
Pryśnie.

Słyszysz ?
na poddaszu gra cynamonowa płyta....

nieprzezroczysta
nieprzezroczysta
Wiersz · 19 lutego 2012
anonim
  • smykusmyk
    Może na początek - wielokropki naprawdę nie czynią poezji.
    Dalej - w ogóle niekonsekwencja w użyciu znaków interpunkcyjnych.
    Nie rozumiem też, z czego wynika taka akurat wersyfikacja.
    Są krótkie fragmenty, na których można by oprzeć tekst.
    Ogólnie mam wrażenie chaosu i nieprzemyślenia. Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 12 lat
  • guccilittlepiggy
    pryskająca kreska? łaj not?

    · Zgłoś · 12 lat
  • nieprzezroczysta
    czepiacie się, ale pewnie taka Wasza rola
    :(

    · Zgłoś · 12 lat