homonimowanie

Evit-ka

zawód – bo prawnik lub lekarz
albo pobliski piekarz

 

i zawód – bo się zawiodłam
że ktoś pożyczył – nie oddał

 

ponadto są jeszcze liczne
zawody – powiedzmy hippiczne

 

śpiew Zenka co rzewnie zawodzi
pieśń starą o wielkiej powodzi

 

no a do tego na wiosnę
powszechne zawody miłosne

 

Oceń ten tekst
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 21 lutego 2012
anonim