Zaduś-uczy-nie-nie (nuarladella malade)

ARS TO od tyłu sra

 

* Dorocie

 

*
intro:
farfocle wiszą
farfocle straszą

(Miron Białoszewski - Za Waszą i Naszą )
-----------------------------

dziś chwilą zatoczeni w szalik
możemy dusić wariackie dźwięki
jutro? dopiera! będziemy się bali

 

bo strach to pieniądz z niego zyski
jutro zaciśnie nam sobą szczęki
w dziś chwilą zatoczeni w szalik

 

będziemy sobie z wełny iskać
nitki przeznaczeń tak od ręki.
jutro dopiera będziemy się bali

 

i mimo że tragedia bliska
to nogi spięte i dość miękkie
w dziś chwilą zatoczeni w szalik

 

czerwony frędzel w oczy pryska
ślina wyrzutem kłębków pękiem
jutro dopiera będziemy się bali

 

żujemy sobą wełnę ogryzka
spomiędzy zębów farfoclem miękkim
w dziś chwilą zatoczeni w szalik
jutro dopiero będziemy się bali

----------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                                    w okolicach modłów rymu

podjurajskiego chyba wczoraj (A.D.1987) chociaż dzisiaj

stukane

 

sobą między innymi

marcami id-er-rat

(A.D.2012)

ARS TO od tyłu sra
ARS TO od tyłu sra
Wiersz · 4 marca 2012
anonim
  • ARS TO od tyłu sra
    manipuły manipulacji "wsiegda u nas", tylko rzym się skrymił...

    · Zgłoś · 12 lat
  • ARS TO od tyłu sra
    drogą eliminacji zawsze można zostawić ustaloną liczbę, bo niby czemu nie;-P

    · Zgłoś · 12 lat
  • Oliwia
    Zawsze można manipulować odbiorcą, pisząc "ostatni", a potem dodawać dalej. Brak konsekwencji? Myślę, że czegoś jeszcze.

    · Zgłoś · 12 lat
  • ARS TO od tyłu sra
    bo potrzebowałem takiego zakończenia. Teraz to co mnie tutaj czeka, to ewentualne kompilowanie w osobne cykle. I tyle w temacie...

    · Zgłoś · 12 lat