(ofiarom katastrofy kolejowej pod Szczekocinami
z 3.marca 2012 roku...też)
wykreślenie z notesu
i z pamięci telefonu – a z czasem z własnej
(trwałością upośledzonej) też –
numerów do Przyjaciół
to ból amputacji
wsparty świadomością
że i stąd trzeba pozwolić Im odejść
bo zasłużyli na spokój – przynajmniej teraz
tej operacji
można nie przeprowadzić – robiąc unik
tak jakby nie odeszli.. choć trudno
a z biegiem dni coraz trudniej to unieść