Conscientia

leczo

Moje sumienie coś ukrywa
Nauczono je.
Gdzie

                 

     nie ma
     milczy - gryzie, lecz samo jest głupie
     czucia odbiera

   

     znęca
     wzbudza i wygasza

 

Gdzie, jak nie w sobie!


                                      - jedną staje się częścią

Oceń ten tekst
leczo
leczo
Wiersz · 6 marca 2012
anonim
  • guccilittlepiggy
    odbieranie "czuć" - co najmniej przekombinowane. z cyklu - powszechny, zapatrzony w siebie podmiot liryczny. samo uczestniczenie w tym nurcie to nic złego, ale już to, że efekt nie daje żadnej satysfakcji - cóż...

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Witaj
    Moje sumienie
    też coś ukrywa i milczy, ale CZUCIE odbiera.

    Leczo wielosmakowe... ale czemu tytuł nie jest po polsku?

    Będę do Ciebie wracać.

    · Zgłoś · 12 lat temu