„Wenus warunkowa”

Evit-ka

 seksowne kontury Wenus
naszkicowane kredą na murze
erotyzm jak zza szyfonowej firany

 

zlęknione własnej umowności
ulotnością przeszyte
drżą z zimna a może rozkoszy

 

przetrwają godzinę
najwyżej dzień lub dwa
później zmyje deszcz lub dozorca – gorliwi obaj

 

Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 6 marca 2012
anonim