Ostatnia pocztówka z Pearl Harbor, 6 XII 1941

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

wszyscy
tutaj kiedyś umrzemy
z nudów

 

 

Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 11 marca 2012
anonim
  • ARS TO od tyłu sra
    a wiesz? jakkolwiek pocztówka, to w porównaniu z "zimową" tu z słabo. Przepraszam, ale ... niby logicznie, historycznie, rzecz znana, bo wiadome zaskoczenie...

    Kurczę, ale ... bardziej gdy mówimy o całym kontekście wydarzenia, nie zaś o nawet cieniutkiej linii/linie/nici, bo której sobie po-ba-lansujemy wiersząc coś w coś...

    Ale, niech będzie, że się czepiam...

    · Zgłoś · 12 lat
  • Justyna D. Barańska
    Ja Cię rozumiem, bo jedyne co z filmu wyniosłam to bolące pośladki i przekonanie, że wszystkie amerykańskie superprodukcje są takie same. Nie mam problemu, aby zgodzić się z przekazem, tyle że zastanawiam się czy taką pojedynczą myśl/spostrzeżenie można już nazwać wierszem. Tym bardziej, że zdaje mi się, iż miałeś bardziej błyskotliwe te myśli.

    Pozdrawiam

    · Zgłoś · 12 lat
  • smykusmyk
    Myślę Wojtku, że nie obrazisz się, jeśli odrzucę.
    Ciężko nazwać to wierszem, to raczej myśl, pod poezję bym tego nie podciągała.

    Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 12 lat