Praktyczny przewodnik po literaturze

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

                   (…) filozofem będąc,
pośrodku jest pomiędzy mądrością i głupotą.

                          Platon, Uczta

 

uczta Baltazara
uczta u Agatona
wesele w Kafar Kannie
uczta u Trymalchiona
stół Słoty
bal u senatora
wesele Boryny
uczta Babette
etc. etc. etc.

 

przecież to w alkoholizm
można popaść

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 3 głosy
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 13 marca 2012
anonim