Literatura

Praktyczny przewodnik po literaturze (wiersz)

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

20 lutego 2012, 09:38:16

                   (…) filozofem będąc,
pośrodku jest pomiędzy mądrością i głupotą.

                          Platon, Uczta

 

uczta Baltazara
uczta u Agatona
wesele w Kafar Kannie
uczta u Trymalchiona
stół Słoty
bal u senatora
wesele Boryny
uczta Babette
etc. etc. etc.

 

przecież to w alkoholizm
można popaść


dobry 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 13 marca 2012, 15:19
Ha! No co ja poradzę, że uśmiechać mi się chce przy tym tekście :) Trafne :D
guccilittlepiggy
guccilittlepiggy 16 marca 2012, 01:17
niezłe, ale puentę próbowałbym jakoś ładniej zgrać (stylistycznie), zważywszy, że wcześniej jest właściwie tylko wyliczanie
afronautix
afronautix 20 marca 2012, 16:11
o nie! dobra jest!
Rita 21 marca 2012, 20:18
:))
przysłano: 13 marca 2012 (historia)

Inne teksty autora

Bydgoszcz, sobota 30 maja 2015 roku
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Partykuły modalne
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz niewymuszony
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca