* * *

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

miłość -
podobno występuje nieraz takie zjawisko
najczęściej w towarzystwie
wielu zakażonych przydawek
powielanych przez generacje
apostołów ekshibicjonistów i grafomanów

 

ze śmiercią
jest zasadniczo ostatecznie
lecz różni nierzadko
sugerują transcendentalne upokorzenia

 

nieprzypadkowo pogrążam się w nieróbstwie
by darować sobie pytanie
o wspólny mianownik z samotnością
bez dopowiedzeń wątpliwych indultów i łaskawych nawróceń -
ostatnie Vulcanalia przeszły do historii
jako masowe samobójstwo rekinów

Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 16 marca 2012
anonim
  • ARS TO od tyłu sra
    Szczerze powiem, że takie teksty lubię u Ciebie najbardziej. Raz, że niegłupie, dwa, że widać cwane granie na;-P ale ... nie... nie powiem, nie ma co psuć 'dowcipu' analizując jego, w sumie dostrzegalne, ... no wiadomo;-P

    · Zgłoś · 12 lat
  • Rita
    Ja też takie teksty lubię u Ciebie najbardziej Wojtku.

    Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 12 lat