Literatura

kramik z biżuterią (wiersz)

Evit-ka

 obrączki na wyrok gotowe
pierścionki zaręczynowe:
pamiątki po tym co było –
 niejasność – nienawiść czy miłość?...

 

dwie srebrne bransoletki
- błyszczące jak stare kokietki –
wspomnienie jakichś przeprosin
po imieninach Małgosi

 

i długie wiszące kolczyki
z kamieniem w kolorze papryki –
szykowny – wprost na paradę –
dowód na zdradę

 

naszyjnik z dostojną kameą –
florenckich mistrzów rąk dzieło?...
to wtedy poszedł na całość –
sam twierdząc że nic się nie stało

 

zapinka do włosów z granatem –
też prezent – gdy tamtym latem...
odkładam cały ten kram
bo dosyć mam

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 16 marca 2012 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca