Literatura

Homo viator (wiersz)

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

06 stycznia 2012, 10:28:59

dziś jadę do Laskowca koło Ostrołęki
pekaes z Olsztyna mam dokładnie o siódmej rano
w Ostrołęce będę gdzieś o wpół do dziesiątej
stamtąd wypierdkiem MZK jakieś siedem kilometrów
trochę wzdłuż Narwi w towarzystwie Aslana
trochę wzdłuż Narni z Ronem Weasleyem  i Hermioną Granger
do upadku zbolałych nóg

 

powrót wieczorem

 

podróże kształcą wzdłuż i wszerz
a każdy jest kowalem własnego losu na loterii fantowej

 

jutro święto kościelno - państwowe
i molestowanie manualne przypisów
jest surowo wzbronione
 


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ARS TO od tyłu sra
ARS TO od tyłu sra 20 marca 2012, 11:44
ech;-) no co mam ci Powiedzieć? to jest ten typ literatury/poezji/ściemy który lubię. takie robienie w bambulo, aby potem i mądrości znaleźć;-)
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
To robienie w bambuko, to samego siebie... Ten Laskowiec to dla mnie trauma, z której trzeba cos wyciągnąć, coś bardziej ogólnego może...
whitehair
whitehair 24 marca 2012, 21:05
prawdę mówiąc, zdarzyło się literaturze już naprawdę wiele i trudno jest człowieka zszokować, ale tym razem podziwiam nadzwyczajną zwyczajność. tak, podziwiam.
przysłano: 20 marca 2012 (historia)

Inne teksty autora

Bydgoszcz, sobota 30 maja 2015 roku
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Partykuły modalne
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz niewymuszony
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca