* * *

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

dzisiaj wśród neuronów panowało przygnębienie
obchód rozpoznał obniżenie nastroju u większości dendrytów i synaps
domyślam się że boją się farmakologii lub perswazji
na tyle długo aby doszło do przerysowania nieszkodliwych doświadczeń
wiem że teraz nie mogę kłamać i muszę werbować przeciwciała

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 24 marca 2012
anonim
  • anastazja
    O matko kościoła! - smyku, akurat to nie było złośliwe, przysięgam. Chciałabym kiedyś napisać taki wiersz, żeby się opiekunom spodobał, bez żadnych podtekstów smyku-smyk?

    Pozdrawiam:)

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • guccilittlepiggy
    ja oczywiście muszę się przyczepić: a nie można by tego - "obchód rozpoznał" jakoś inaczej? strasznie mnie takie figury odrzucają
    ale poza tym, to rzeczywiście świetny tekst

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • Voyteq Hieronymus de Borkovsky
    Pozdrawiam Cię, Anastazjo...! Pozdrawiam Cię, Smykusmyk...!

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • smykusmyk
    Musiałabyś mieć nick Voyteq Hieronymus de Borkovsky ;)

    Anastazjo, weź głęboki oddech i wrzuć na luz.
    To co uskuteczniasz można by zacząć podciągać pod stalking, a to karalne ;)

    Troszkę dystansu nie zaszkodzi :)
    Życzę Ci pogody ducha i jednak troszkę więcej rezerwy do siebie i - co najważniejsze - otoczenia :) Opiekun też człowiek i ma prawo do swojego zdania jak każdy inny użytkownik na stronie, nieprawdaż?

    Przepraszam Voytku, że spamuję u Ciebie pod wierszem.

    Pozdrawiam serdecznie.

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • anastazja
    Gdybym ja taki tekst napisała? - zadowoliłabym opiekunów.

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • smykusmyk
    Bardzo mi się ten tekst podoba, ma "to coś". Szkoda tylko, że bez tytułu...

    Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • Voyteq Hieronymus de Borkovsky
    Miałem swoje "One Flew Over the Cuckoo's Nest", chociaż nie byłem Randle'm Patrickiem McMurphym, może trochę Bromdenem...

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • Wiktor Smol
    Przypomina mi to klimat filmu: "Lot nad kukułczym gniazdem"
    Obserwacja własna, czy też bardziej wiwisekcja?
    Pozdrawiam

    · Zgłoś · 12 lat temu