Literatura

notowanie poranne - nie giełdowe (wiersz)

Evit-ka

 resztką ołówka
czyli ogryzkiem
na kartce w kratkę
trwa zapisywanie:

 

lęków prawdziwych i urojonych
złudzeń minionych jak teraźniejszych
tęsknot chowanych wstydliwie w ten kąt
między dawniej a dziś

 

imion przyjaciół lub wrogów
obecnych oraz w pędzie zagubionych
gdzieś na prostej od i do lub do i od
tu kolejność waży coraz mniej

 

priorytetów na liście
wciąż (nie)przeczytanych książek
albo grobów wypieranych z pamięci
dlatego odwiedzanych zbyt rzadko

 

i pytań o to:
czy warto w ogóle notować?
na ile to obchodzi i kogo?
a jeśli nawet tak – to jak długo jeszcze?

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 27 marca 2012 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca