* * *

Voyteq Hieronymus de Borkovsky


synu Hipokratesa -
spójrz mi w oczy

 

podobno
jestem człowiekiem -
moje imię to Ból

 

tylko
nie podawaj mi skorpiona -
łódź zawsze mogę sam
wynająć
 

Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 2 kwietnia 2012
anonim
  • Wiktor Smol
    Wojtku, czytam Twoje teksty i powiem Ci, że najbardziej do mnie trafiają te nie objęte minimalizmem ilość znaków. Zdecydowanie wolę te dłuższe, są bardziej pojemne, dokładniej do mnie trafiają. Lubię, kiedy stajesz się przewodnikiem i wodzisz za nos czytelnika oprowadzając po literaturze.
    Pozdrowienia

    · Zgłoś · 12 lat
  • Konrad Matysiak
    Primum non nocere. Lekarz ma to wpisane w zawód. Chociaż dziś to nie jest już takie oczywiste... tyle się teraz słyszy o aferach z udziałem lekarzy, ale to tylko moja luźna dygresja... zaiste krętymi ścieżkami tekst prowadzi.

    · Zgłoś · 12 lat