Niebo
Za czym tęsknimy?
O czym myślimy?
Spoglądamy do góry
Widzimy białe chmury.
Tam wysoko
Gdzie nie sięga ludzkie oko.
Jest brama której pilnują Święty Piotr i Paweł
Ten drugi nazywany dawniej Szaweł.
To są strażnicy Świętej bramy
Za Nią mieszka Bóg którego tak bardzo kochamy.
Ludzie się na ziemi zastanawiają
Jak tam mamy dotrzeć?-Sami siebie o to pytają.
Czy dla Naszej wygody
Można zbudować tam schody?
Czy to możliwe?
Czy to uczciwe?
Da ktoś Nam jakiś znak?
Niech odpowiedzą Nam uczeni Tak.
Na ziemi panuje trwoga
Jak dotrzeć do Boga?
Aby trafić do nieba
Modlić się trzeba.
Bo tylko modlitwa jest kluczem do Niego
Nie zapomnijmy Tego.
Tylko przez modlitwę tam trafimy
I wtedy Świętą bramę przekroczymy.
Pozdrawiam
Czy dla Naszej wygody
Można zbudować tam schody?
Czy to możliwe?
Czy to uczciwe?
Alleluja.