Literatura

Epolety w anarchię (wiersz)

Tommy Gun

jak koszula w kratę

 

epolety w anarchię
z trzech paluszków
w dwóch wersjach

 

odarte

 

z maku przez mak-Ar-ego
z soli przez sol-EN-nEgo

 

a kółko?

 

jęczy bita śmietana
etanolem ścinana

 

epoletom w anarchię
z trzech paluszków
w dwóch wersjach

 

oddana

 

a epolet ma pole
trzy paluszki się zwichną
w n-wersjach

 

         ***
prawy

 

mam epolet z anarchią
w polu śliskiej śmietany
trzech paluszków bałwany

 

nabrzmieją

 

lewy

 

krawiec snadnie sposobi
piekarz plunie na ciasto
cukierniczka się zajmie śmietaną

 

i choć kółko bieleje
wzór paluszków się śmieje
kalejdoskop wykruchów

 

i mglistość 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 10 kwietnia 2012 (historia)

Inne teksty autora

ryba w gazecie
Tommy Gun
Masarzysta
Tommy Gun
Umówki
Tommy Gun
Wódka
Tommy Gun
Kariery budowa
Tommy Gun
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca