przypadek?

Evit-ka

 niektórym
w stąpaniu po ziemi przeszkadza
- jak u Baudelaire’a –
„para skrzydeł ogromnych”

 

a innym
najwyżej kilka niedowładów
parę marzeń – rękodzieła z ptasich piór
i lotki zupełnie maleńkie

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 13 kwietnia 2012
anonim