w tłumie liter giną słowa

Andrzej Mazur

posągi wisławy szymborskiej
recytują list otwarty
brzmi jak rymowanka o owocach
zdradza kto wymyślił papier
i że wojna zmienia ludzi
w czwartej erpe
królują wiersze dla rozłączonych
szczęściu trzeba pomagać
wyjeżdżając za chlebem

Oceń ten tekst
Andrzej Mazur
Andrzej Mazur
Wiersz · 16 kwietnia 2012
anonim