Kozetka Freuda

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

                                              W konfesjonale zaszeleściło coś i ksiądz powitał mnie łacińską formułką.
                                                                                Andrzej Bursa, Zabicie ciotki



początek to shoah
z drugiej ręki

 

koniec to Wyspa*
z pierwszej ręki

 

pomiędzy
sicut erat in principio et nunc et semper et in saecula saeculorum**
bo więcej grzechów nie pamiętam

 

idę zapalić


Przypisy:
*) Środowiskowy Dom Samopomocy dla Osób z Zaburzeniami Psychicznymi „Wyspa”,
ul. Wyspiańskiego 2, 10-287 Olsztyn, tel. (089) 521 04 48

**)sicut erat in principio et nunc et semper et in saecula saeculorum (łac.) - jak było na poczatku, teraz i zawsze i na wieki wieków. Fragment modlitwy Doxologia in honorem sanctissimae trinitatis

 

15 kwietnia 2012, 10:46:54

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 3 głosy
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 17 kwietnia 2012
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Nawet Bursa się u Pana pojawił :]

    · Zgłoś · 12 lat temu