zachody

anastazja

spojrzeniem gejszy doprowadzała
do migotania przedsionków
gotowa na wszystko

 

poza zasięgiem zmartwień
doskonała dla świata
rozpustna w środku

 

niepodobna do boskiej gliny
kiedy skrzypi starość
dekalog zmienia grzechy przeszłości

 

przewraca kartkę po kartce
czyta psalmy
gdy nikt nie widzi

 

płacze 

 

 

 

21.04.2012

anastazja
anastazja
Wiersz · 21 kwietnia 2012
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Ja bym to napisał tak:

    przewraca kartkę po kartce
    czyta psalmy
    gdy nikt nie widzi


    płacze

    ( W tej formie, nie tyle jako pauza, lecz dobitne zakończenie, które można powiedzieć, że kończy się kropką a jednak jest niedopowiedzeniem)

    · Zgłoś · 12 lat
  • anastazja
    Hmm, myślę, że masz rację, dziękuję bardzo.
    Pozdrawiam:)

    · Zgłoś · 12 lat