1

Patryk Nadolny

 

na dachach zakładamy się o deszcz

wymów kroplę - i wstawiaj się w środku na zenit

 

zawieszony odrębnie w przeoczonej kropli

 

chmury pełzną choć wczoraj

były językami

 

 

 

*(z cyklu: Martwe miniatury)

Patryk Nadolny
Patryk Nadolny
Wiersz · 29 kwietnia 2012
anonim