3

Patryk Nadolny

 

zastąpię czas i wstawię się w bezczynny zegar

włosy wreszcie odfruną z obiecanym wiatrem

 

wstaw się w wodę za rzekę postaw się na miejscu

suwerennych żywiołów

 

i ugość w nich śmierć

 

 

(z cyklu: Martwe miniatury)

Patryk Nadolny
Patryk Nadolny
Wiersz · 29 kwietnia 2012
anonim