w zasadzie dla wszystkich

Renata


Świat pełen ludzi
miliony
rozmaitych światów w głowach
geografia krain w zbiorach
i podzbiorach
z lekkością układania komentarzy
do kosztów ubocznych 

 

świat zewnętrzny
domy stroje
ham ham hamburgery
materializm
świat wewnetrzny
pocztówki z doświadczeń
wstydliwe ideały
melodie straconych poetów
romantyzm

 

czas ucieka i ciągle go mało
przemijanie
nowe znajomości
nowe zmarszczki
poświęcenia i nadzieje
pomiędzy mną a Bogiem
tak wiele się dzieje

Renata
Renata
Wiersz · 5 maja 2012
anonim
  • Patryk Nadolny
    Jak dla mnie za bardzo trąca taką wyliczanką i przy czytaniu tekst się nieco rozsypuje. No i ten rym na końcu. A gdyby tak go skrócić do jednej strofoidy?

    · Zgłoś · 12 lat
  • Renata
    ja tam nie wiem jak dla Ciebie ale sorki ja chciałam go właśnie tak napisać ..rozsypuje się jak ludzie po ulicach?/

    · Zgłoś · 12 lat