przez burzę uciekam przed piorunem
chowam komórkę sercową prawą
lewą wystawiam na pokuszenie się
o chwilowe zatopienie w grzechu
którego pojęcia nigdy zrozumieć
potrafiła nie będę brać dziękować
dawać przyjmować polegać na
sobie innych niewinnych szukać
odnajdować zakopywać ciała bez
emocji