Tak wpadł w oko nieprzyzwoicie przystojny
przeszył serce gwintem strzały amora
skradł całusa ale przyniósł kwiaty i pół litra
dla ojca robiąc wrażenie efekciarza
Tuz po podpisaniu cyrografu weszła w piekło
z miną najwyższego dyktatora i prokuratora
zaczął rządzić na czterdziestu dwóch metrach
kwadratowych ręce do roboty leniwe a jakże
Ale podnieść na domowników jak najbardziej
potrafił ściany nie są głuche ani Matka Boska
zerkająca z obrazu spać nie może
po tamtej stronie klamki wyrasta wolność
normalność ma kolor stokrote