Literatura

Serce świata (wiersz)

wieloryb

Dzisiaj popłyniemy tam za wody oceanu, gdzie w morzach topieli odzwierciedla się ciemna strona słońca. Zimna jak serce świata. Jednym uderzeniem potrafi zniszczyć nadzieje... Nostalgiczne echo jego bicia odzwierciedla ból, który trwa w nas. Matka Ziemia tylko nas zna, ona tylko wie jaki kwiat wyrośnie z naszego nasiona, musi zadbać o to aby bicie serca śwata niezmąciło naszego jeszcze jakże dziecinnego spokoju.


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Jacek
Jacek 7 maja 2012, 14:42
- "odzwierciedla się" oj nie.
- niszczenie nadziei, nostalgiczne echo bicia, kwiat z nasiona... przepraszam, ale nie.
Marzena Kinga G. 7 maja 2012, 23:00
Mimo niedoskonałości formy i tak uważam, że przekaz tego wiersza jest wartościowy i wrażliwy.
Jacek
Jacek 8 maja 2012, 22:49
Nie wartość przekazu nam oceniać, droga Marzeno. Bez tego nie ma poezji... właściwie.
przysłano: 6 maja 2012 (historia)

Inne teksty autora

Czas
wieloryb
Wigilia
wieloryb
***
wieloryb
***
wieloryb
Ufność Bogu
wieloryb

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca