prawie posprzątane

Evit-ka

 kiścią winogron zamiotę
marzenia wilgotno – złote –
ułożą się na szufelce
zdziwione wielce -

 

to ich przelotne posłanie
to dla mnie spore wyzwanie
by umieć się odważyć
pragnień nie lekceważyć...

 

się w kuble pamięci zaszyją
może przeżyją
 

Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 9 maja 2012
anonim