MAMA
DZIŚ DZIEŃ MATKI,
26-TY MAJ JEST,
A Z OKAZJI TEJ DLA MAMY TEKST,
KRÓTKA, ZWIĘZŁA TREŚĆ,
WIERSZA NIESIONA WIEŚĆ,
UTWÓR MAMIE SŁANY,
PRZEZNACZONY ORAZ JEJ DEDYKOWANY!
MAMY
MAMY DZIONEK SWÓJ MAJĄ,
OKAZJĘ TĄ SZCZEGÓLNĄ,
ŚWIĘTUJĄ DZIŚ MATKI DZIEŃ,
BO 26-TY MAJ JEST!
MIĘDZYNARODOWY MATKI DZIEŃ,
DZISIAJ MAMY
I OBCHODZĄ GO WSZYSTKIE
BEZ WYJĄTKU
Z CAŁEGO ŚWIATA
MAMY,
OGÓLNOŚWIATOWY DZIONEK MATEK
Z GLOBU ZIEMSKIEGO,
TAK WAŻNEGO,
SZCZEGÓLNEGO
I ŚWIĄTECZNEGO!
MAMOM
MAMOM PISZĘ TERAZ
NA26-TY MAJ,
BO W TEN DZIEŃ
PRZYPADA
DZIEŃ MATKI
NA CAŁYM ŚWIECIE.
ŚWIĘTO MAMY
OBCHODZIĆ SWE BĘDĄ
HUCZNIE I WESOŁO,
RADOŚNIE ORAZ POGODNIE,
DZIEŃ TEN
PEŁEN ŻYCZEŃ,
UŚMIECHÓW,
POMYŚLNOŚCI,
SZCZĘŚCIA
ORAZ
MIŁOŚCI.
MATKI
MATKI NA ZIEMI
DZIEŃ SWÓJ MAJĄ,
OBCHODZĄ GO
W ŚWIĄTECZNEJ
ATMOSFERZE,
JEST RODZINNIE I PRZYJEMNIE.
MIĘDZYNARODOWY,
DZIONEK TEN,
OGÓLNOŚWIATOWY,
DZISIAJ,
JEST,
26-TY MAJOWY DZIEŃ,
PRZEPEŁNIONY SŁOŃCA LŚNIENIEM,
JEGO BLASKIEM WYPEŁNIONY,
PROMIENNY,
A JAKŻE PRZYJEMNY,
Z AURĄ POGODNĄ
I ATMOSFERĄ MIŁĄ,
TAK RADOSNY,
ŻEŚKI,
Z UŚMIECHEM
NA TWARZACH,
A WOKÓŁ
WIELE MIŁOŚCI,
BLISKOŚCI,
ODCZUĆ WZAJEMNOŚCI,
A DOKOŁA
MNÓSTWO UCZUĆ,
PEŁNIA
WSPÓLNEJ JEDNOŚCI.
ŻYCZENIA
W TYM WIERSZU
ŻYCZENIA
SKŁADAM WAM,
NAJLEPSZE
I NAJSERDECZNIEJSZE
DLA WAS, MAM,
DUŻO RADOŚCI
I ZDROWIA,
SZCZĘŚCIA
ORAZ
POMYŚLNOŚCI,
POGODY,
SIŁ,
CUDNEJ URODY,
MŁODOŚCI
DO PÓŻNEJ STAROŚCI,
UŚMIECHÓW
OD UCHA
DO UCHA,
WIĘCEJ
DLA DZIECI
CIERPLIWOŚCI,
MARZEŃ SPEŁNIENIA,
Z WASZYCH POCIECH
I ŻYCIA
ZADOWOLENIA,
ZREALIZOWANIA PLANÓW
WŁASNYCH,
SŁOŃCA PROMIENI JASNYCH.
DLA
MAMY
DLA MAMY,
WIERSZA TEKST,
BO DZISIAJ,
26-TY DZIEŃ MAJOWY JEST,
A DO TEGO MATKI DZIEŃ.
MAMO,
CHCĘ CI
ZŁOŻYĆ
WIELE ŻYCZEŃ,
SPEŁNIENIA
NAJSKRYTSZYCH,
MARZEŃ TWYCH,
ZDROWIA,
UŚMIECHÓW,
SZCZĘŚCIA,
POMYŚLNOŚCI,
WIELE
RADOŚCI
I DLA NAS,
CÓREK
WIĘCEJ
ZROZUMIENIA
I CIERPLIWOŚCI,
MNÓSTWA
SŁOŃCA PROMIENI,
PRZEPIĘKNEJ
POGODY.
DLA CIEBIE,
MAMO,
UTWORU TREŚĆ
Z SERCA,
Z DUSZY GŁĘBI,
TAK ZE ŚRODKA MEGO,
Z WNĘTRZA SWEGO,
TAK ODE MNIE,
TEN TEKST,
OD SAMEJ SIEBIE,
WIERSZ
Z DEDYKACJĄ,
OD SAMEJ SIEBIE,
Z PRZEZNACZENIEM,
DLA MAMY JEST.